Bienvenue au Café Greåker

Tu étudies le français ? Voici un espace pour toi !

Ici, tu peux parler de ce que tu aimes, ce qui t'inspire... en français, ou en norvégien :)

mardi 20 octobre 2009

Franske tv serier.

Le Bureau

Le Bureau er den franske utgaven av tv-serien The Office. Handlingen og manuset er det samme som i den britiske serien.
Serien handler om hverdagen på kontoret. Sjefen, Gilles Triquet, er en komplett Idiot uten sosiale antenner.




Sophie Et Virginie
« Sophie et Virginie » var en fransk tv-serie fra 1990. Det ble laget to sesonger, med totalt 56 episoder til sammen. Tv-serien ble sendt på Fox kids, som nå heter Jetix.
Tv-serien handlet om de to søstrene Sophie og Virginie. Foreldrene deres er kjente og rike forskere, som nå jobber i Afrika. Under et oppdrag de får i Afrika skjer det noe som kommer til å forandre livet til de to søstrene: Flyet som foreldrene til Sophie og Virginie sitter i mister kontrollen, og styrter ned i jungelen. Sophie og Virginie blir flyttet til et barnehjem, bort fra alle de kjenner og er glade i. Det blir bare verre og verre, på barnehjemmet blir søstrene skilt fra hverandre, og de trives ikke i det hele tatt.
Senere finner De to søstrene finner ut at foreldrene deres kanskje er i live likevel. Og søstrene kjemper for å møte de igjen, det er dette tv-serien bygger på.

http://www.mange-disque.tv/fs/md_559.jpg

Hélène et les garçons.

Hélène et les garçons (Helene og gutta) er en fransk tv serie skapt av Jean-François Porry. Den består av 278 episoder totalt fordelt på fire sesonger.
Den ble først vist 11. Mai 1992 på den franske kanalen TF1, og den ble også vist på tv2 zebra. Serien har daglig 4-6 millioner seere.
Serien er en spin-off fra en annen fransk serie, Premiers Baisers. Begge seriene handler om Helene Girard, spilt av Hélène Rollès.
I serien Premiers Baisers gikk Helene ved universitetet i Paris, og ble kjent med Cathy og Johanna. Nå har de flyttet sammen og er gode venninner.
I den første episioden blir de kjent med musikerene Nicolas, Étienne og Christian. De blir straks forelsket, og det blir dannet tre par.
Serien handler vidre om at gjengen kommer bort i andre temaer som skaper hat, kjærlighet, krangler. Serien omhandler også musikk, flørt, avtaler og uenigheter.
Serien ble en kjempe suksess så det ble også laget to oppfølger serier til den. Le miracle de l’Amour (1995-1996) og Les Vacances de l’amour (1996-2004).

Marthe, Patricia og Stine.



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire